Наградата на публиката за доброволно формирование за област Варна грабва „Спасителна група Бяла“

Наградата на публиката за доброволно формирование за област Варна грабва „Спасителна група Бяла“

По случаи 5-ти декември – Международния ден на доброволеца бе обявен конкурс от Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ с онлайн гласуване за доброволно формирование в категория „Награда на публиката 2019”.

На 17.01.2020г. онлайн гласуването към конкурса бе обявено за приключено и бяха отчетени резултатите.

Формированието, събрало най-много гласове на национално ниво е “Младежки доброволчески отряд към Столична община” с 1079 гласа.

От конкурса става ясно, че само доброволните формирования от две варненски общини са участници в конкурса и това са формированията от Бяла и Девня. Гласуването за доброволците от Бяла води пред това за доброволците от Девня. Резултатите показват –  Наградата на публиката за доброволно формирование от област Варна грабва „Спасителна група Бяла“.

Предстои да бъдат обявени победителите във всички категории на конкурса.

Припомняме, че по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември, началникът на районната служба по „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Илко Тодоров в гр. Бяла награди доброволците от доброволното формирование „Спасителна група Бяла“ със специално изработени плакети.

Той подчерта, че се гордее с високия им професионализъм и самоотверженост.

С почетни плакети бяха наградени Валентин Бинев, Валери Томов, Милен Стоянов, Павел Панчев, Симеон Златев, Тодор Богданов и Янко Стоянов

Доброволно формирование „Спасителна група Бяла“ участва в конкурса със снимки от демонстрация под формата на евакуация и действия при пожар в основно училище „Отец Паисий“ – град Бяла.

В демонстрацията се включиха пожарникарите от местния участък „Пожарна безопасност и защита на населението“, доброволно формирование „Спасителна група“, доброволци от български младежки червен кръст и всички учители и ученици.

Община Бяла неведнъж е изразявала признателност към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Подобни новини

Вашият коментар