Община Аксаково се готви за домакинство на среща на младежки Европарламент

Община Аксаково се готви за домакинство на среща на младежки Европарламент

През тази година в Община Аксаково може да се проведе среща на младежки Европарламент. Желанието на Общината е да бъде домакин на символичната организация, в която влизат участници от 7 европейски страни. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Аксаково Атанас Стоилов.

Той уточни участници в проекта са представители на Франция, Германия, Швейцария, Испания, Португалия и Италия. „Това ще бъде много интересно събитие за целия регион и за Варненска област“, коментира той.

Според Атанас Стоилов, целта е през тази година в проекта да се включат много от учебните заведения на територията на общината. През 2019 година Аксаково е била партньор по проекта за Европейски младежки парламент, спечелен от Община Гимараеш, Португалия. „Предходната година ние се включихме с наши участници в събитие, организирано в Испания“, посочи още кметът.

Той добави, че през тази година Общината ще продължи да заделя приоритетно средства за поддържане на културно-масовата дейност, която се развива най-вече от читалищата. И даде за пример фолклорните събори за самодейни състави, които се организират в селата Климентово и Ботево, Кичево и Кантарджиево. Въобще в цялата община ще има доста интересни събития от самодейните състави, където се включват и много участници от целия регион.

Диана СТОЕВА, Агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар