Извънредни избори във Вълчи дол? Искат отстраняване на кмета.

Извънредни избори във Вълчи дол? Искат отстраняване на кмета.

Вълчи дол може да се окаже в условия на извънредни кметски избори само няколко месеца след редовния вот, научи vnews.bg.

Причината – днес,  23 януари 2020, в Общинската избирателна комисия в града е постъпил  сигнал от граждани за предсрочно прекратяване на пълномощията на избрания Георги Тронков.

Мотивите за искането за принудително отстраняване са, че Тронков не е изпълнил законовото изискване да няма фирми на свое име.

Сигналът за нарушението до ОИК, с който vnews.bg разполага, е придружен с копие от електронната система на АВ-Търговски регистър, от което е видноче кметът на Община Вълчи дол понастоящем е вписан като Едноличен търговец с фирма ЕТ” Тронис – Георги Тронков” с ЕИК 103325669 и адрес на управление – гр.Вълчи дол и като управител на „Цвят-2004”ООД с ЕИК 103878341 , с адрес град Вълчи дол.

В сигнала до ОИК се твърди: Фактите са налице и е видноче има нарушение на разпоредбата  на чл.41, ал.1 от ЗМСМА и е основание за предсрочното прекратяване на правомощиятана г-н Тронков като Кмет на Община Вълчи дол.

До дни се очаква и официалното произнасяне на ОИК по казуса.

Vnews.bg

Подобни новини

Вашият коментар