Как се отразява флиртуването с колегите?

Как се отразява флиртуването с колегите?

Малко закачливи шеги от време на време не вредят на никого. Но ако наистина искате да намалите стреса в офиса, науката казва, че флиртът с колегите дава най-добри резултати.

Точно така! Флиртуването в офиса понижава стреса, казва ново проучване. То е публикувано в специализираното издание Organizational Behavior and Human Decision Processes и гласи, че позитивното сексуално поведение (под формата на флирт и малко закачки) понижава нивото на стреса.

Проучването е направено в САЩ, Канада и Филипините.

Според един от авторите му – Лиа Шепърд, лекото флиртуване се отразява положително върху психиката на служителите. Дори когато закачките не се харесват на част от колегите, то не бива квалифицирано като сексуален тормоз. Не провокира допълнително покачване на нивото на стреса.

Когато се наслаждаваме на флирта, той ни носи няколко ползи. Кара хората да се чувстват добре, което ги предпазва от стресиращи фактори в ежедневието им, казва Шепърд.

С други думи, флиртът трябва да е двустранен.

Авторите на изследването все пак препоръчват да бъдем внимателни, когато флиртуваме. Границата между закачки и сексуален тормоз е тънка.

Подобни новини

Вашият коментар