Спират Радев за втори мандат. Борисов става президент с “разширени пълномощия”, Владислав Горанов става премиер

Спират Радев за втори мандат. Борисов става президент с “разширени пълномощия”, Владислав Горанов става премиер

Атаката срещу президента Румен Радев е безпрецедентна. В същото време ден след нея той заяви, че “определя политическия дневен ред”. Дали е така?

Стратегическата цел на атаката е Румен Радев да бъде спрян за втори мандат. Тактическата – да няма възможност да определя “политеческия дневен ред”.

Вероятно президентът е имал информация за готвената “импийчмънт”-акция, тъй като от няколко седмици знаково не се намесва в скандалите и кризите.

Питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд, в който мнозинство имат Сарая, “Берлин” и Бойко Борисов, може да получи положителен отговор, се коментира в политическите среди.

Спирането на Румен Радев за втори мандат от кръга “Пеевски” означава, че планът е Бойко Борисов да стане президент, подкрепен от Сарая и “Берлин”.

Той очевидно ще поиска разширяване на пълномощията и вероятно ще го получи. Владислав Горанов е готвен за премиер.

Борисов и Пеевски ще играят ролята на супервайзъри на премиера и така Сарая, “Берлин” и “Банкя” ще получат цялата власт в държавата.

Президентът Румен Радев не успя през есента на 2018г. да провокира протести и да свали кабинета “Борисов” и изпусна инициативата след мощното му избиране за държавен глава и лидер на нацията.

След срещите на Борисов с Тръмп и Путин президентът няма как да определя “политическия дневен ред”. Посланието е – “Бойко Борисов решава нещата!”.

Нещо повече. Източници от службите твърдят, че зад атаката на кръга “Пеевски” срещу президента стоят американците, които са нарочили Румен Радев за “предател” заради саботирането на сделката за F-16.

Актуалният политически дневен ред – Борисов се срещна с Тръмп и Радев подписа указа за Гешев, който го атакува безпрецедентно.

bgsniper.com

Подобни новини

2 Comments

  1. stamen metodiev stichkov
    06.11.2020 at 11:36 Отговори

    Тройната ламя е а не тройнто жило това което ще гапантира дългосрочните замисли на Доган в т.ч.и при познато за ДПС супер дипломатично източно изкуство от Анкара след като на ринга са се сбили Борисов и Радев

  2. stamen metodiev stichkov
    06.11.2020 at 11:42 Отговори

    Плевен не е сямо емоции за Героите не Шипка а бизнес за милиони и Ф16 сериозна работа

Вашият коментар