Филчо Филев и Анатоли Атанасов – Кивито на мушката на СГРБ и други контролни органи!

Филчо Филев и Анатоли Атанасов – Кивито на мушката на СГРБ и други контролни органи!

„Светът е голям и изненади дебнат отвсякъде!“

Бeгай Филчо, бeгай бате, бегай надалече! Не заблуждавай хората си, че пак ще станеш кмет след четири години. Изгуби доверието на провадийци. Накрая ще изгубиш и себе си!

Преди седмица НПО „ПРОВАТОН“ пусна поредния сигнал до Специялизираната прокуратура и всички заинтересовани контролни органи в РБ.

Какво обаче е по-различното сега? Естествено – новият Главен прокурор и неговия методичен и агресивен начин на изкореняване на корупцията, и второ – това, че Филчо Филев и Анатоли Атанасов – Кивито не са в топлите си кресла в Община Провадия. Не са на ВЛАСТ (ах, как обичат тази дума само). И не могат да ПОВЛИЯВАТ, защото вече не са ФАКТОРИ!

От изключително осведомени наши източници разбрахме, че техните пазители (прокурорски и съдийски чадъри) вече са предупредени да не се замесват. Защото всички сигнали и досъдебни разработки досега се прекратяваха точно по този начин. И с цялата си наглост когато изкараха Филев от ДП-то за Транспортната схема (през септември 2018-та г.) и оставиха Митаков да „сърба попарата“ сам, Филчо Филев започна самодоволен да разгласява из Провадия, че видиш ли той бил недосегаем. А най-наглото което разказваше бе, че били го изкарали от досъдебното, защото бил чист и невинен.

Само че сега ПРОВАТОН научи, че ДП-то за транспортната схема СПРБ (Специализирана Прокуратура на Република България) го изтегля в НСС София от НСлС Варна, където няма да спестят неудобните въпроси на директорките на детските градини:

  1. КОЙ им нареди да дадат данните на децата на Митаков (за което и те носят наказателна отговорност)?
  2. Защо има плащани превози от Девня до Провадия и обратно, след като ….. няма извършвани превози?
  3. КОЙ накара Митаков да върне част от парите …. незаконно?
  4. Разписа ли Филчо Филев документ (декларация) с невярно съдържание, когато АДФИ са поискали да декларира имало ли е превози от Девня до Провадия и обратно, и къде е в момента декларацията?

ПРОВАТОН знае къде е въпросната декларация и я е предоставил на СПРБ.

ПРОВАТОН научи, че в София успоредно с това започва ново разследване срещу Филчо Филев. Защо е обявена обществена поръчка за целия път Комарево – Храброво, а в последствие е асфалтирана една много къса част? Тепърва ще се установява умишлено ли е или не?

Филчо Филев явно обича да прави пътища (личи се като човек влезе в Провадия и се огледа). Нещо като специалитет са му. Защото ще ви разкажем за един друг път, който обаче не можем да ви го покажем, защото…. просто НЯМА ПЪТ!

НЕ СЪЩЕСТВУВА!?! 

Тук Филчо направо се е олял. Човека нарежда плащане от Община Провадия на фирма, затова че е направила път между  селата Бозвелийско и Чайка, но няма път, асфалт…. нищо! Тук Апостол Ченков с адвокат ще трябва да се черви и да се обяснява, къде са близо 50-те хил. лв. и защо веднага след превода на парите си продава фирмата „Апорум – 2“ ЕООД?!?

Да, и затова ще го разследват.

Ще си кажете: Стига бе, много неща станаха. Е да де, ама има още.

Само си спомнете ремонтите.

На сградата на Общината за която писахме, на ОДК, на санираните блокове, на ремонта на Театъра и на Ламбовата къща. На всички тези ремонти ВАС (Варненски Административен Съд) му наложиха огромни глоби, заради нередности. Или пък за откровенна некадърност. Или пък за умишлена безстопанственост (най-вероятно)! Ще видим скоро.

Които глоби обаче ще ги плаща Община Провадия т.е. ПРОВАДИЙЦИ!

Тъжно е. Колко време изгуби Провадия с тези двамцата начело. Каква е тази тяхна съвест след толкова злоупотреби с доверието на хората. Вместо достойно да се отдръпнат и да покажат, че имат поне мъничко морал и достойнство (както постъпиха и Марин Георгиев и Георги Янев), те стоят в Общинския съвет на инат и се заяждат с развитието на Общината.

Стоят по цял ден в кафето срещу Общината, поздравяват хорат, все едно са в предизборна кампания!?! Отделно викат хора от Общината да им искат вътрешна информация, като не осъзнават, че по този начин ги замесват в помагачество, което се наказва по НПК (Наказателно-процесуалния кодекс). Филчо Филев нервно поставя условия пред неговото ръководство, че той трябва (ОТКЪДЕ НАКЪДЕ) да е председател на Общинския съвет. Анатоли Атанасов – Кивито трябвало да спечели на предстоящата им конференция (ФФ си реди процесите и в БСП Провадия все едно е негова партийка).

Кой въобще ги интересува тези неща?

В града започва да се говори, че държанието поне на Филчо, започва вече да граничи с едно друго състояние.

Филчо, проумей го – ТИ ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ, НЕ ТИ ОТКРАДНАХА ФИРМАТА!

Община Провадия не е твоя Фирма. Провадия е на Провадийци! Време е да бягаш надалече! „Бегай бате!“

И по-добре не се връщай! А, да не забравим – вземи и Анатоли.

Подобни новини

Вашият коментар