Дългопол се обедини около каузата за Теди – първата хубава новина дойде

Дългопол се обедини около каузата за Теди – първата хубава новина дойде

Една цяла община се обедини около каузата да спаси младата майка Теди от Дългопол.

Теодора Жечева Жечева е на 32 години от град Дългопол, омъжена, със син на 10 години. Още на 7 години претърпява операция за везико – уретрален рефлукс, след което състоянието й се усложнява, преминавайки в бъбречна недостатъчност, с която отчаяно се бори от дълги години. Вече четвърта година е на хрониохемодиализа, която е три пъти седмично по четири часа, след което винаги състоянието й е влошено. За да се подобри, е нужна спешна бъбречна трансплантация, която в България не може да бъде осъществена. Семейството й е принудено да търси помощ в чужбина. То се обръща към Университетска болница „Коч“ в Турция, където е възможно да се направи такава трансплантация. Намерен е донор. Екипът на болницата предлага оферта 25 000 щатски долара ( около 45 000 лева ), но тази сума е непосилна за близките й. – това беше призива за помощ отправен към съгражданите на Теди от община Дългопол.

Така един цял град и селата от общината се обединиха около доброто дело кой с каквото може да помогне на младата майка. Дългополци показаха състрадателност, добрина и способност за обединение в помощ на свой съгражданин, въпреки ежедневните трудности, с които всеки един член на обществото ни се сблъсква.

Така първата хубава новина не закъсня. Теди вече е внесла първите необходими 5 500 долара за изследвания е турската болница „Коч“. Парите са събрани от многобройните дарители.

„Скъпи ДАРИТЕЛИ, на 27.01.2020 г. Теди заедно с баща си /който ще бъде евентуален донор/ пътуват за Истанбул болница “Коч” където ще бъдат направени първите изследвания. Те са на стойност 5 500 щ.д. или 9829,60 лв. парите са внесени по сметката на болницата. Да пожелаем успех на Теди! Благодарим на всички! Кампанията продължава!

В средата на месец Декември 2019 бе организиран благотворителен концерт под надслов “Надежда за Теди”.

В концерта взеха участие много деца, танцови и певчески формации.

На концерта е събрана и внесена по сметка на Теди сумата от 4306 лв.

Бяха поставени дарителските кутии в търговските обекти в гр. Дългопол. Събраната сума в тях  в размер на 1510.00 лева е внесена по дарителската сметка.

1375 лв. е друга сума събрана от доброжелатели  в дарителските кутии в Дългопол, Аспарухово и Тополите и внесена по сметка на Теди. „Заедно можем повече!“ бе мотото на сподвижниците на благотворителната акция.

За да спомогнат осъществяването на целта да бъдат събрани парите, доброволци организираха и осъществиха благотворителни базари, на които е събрана сумата от 1 239,26 лв.

Местния бизнес също бе съпричастен. Фирма МН Строй дари 1000лв.

Също така и Общински съвет Дългопол се присъедини към доброжелателите и внесе 500 лв.

Благотворителен базар в името на Теди организираха деца и учители в училището в село Цонево.

В ОБУ „Христо Ботев“ с. Цонево от благотворителния базар са събрани и внесени по сметка на Теди 500лв. съобщава педагога Шермин Хасан.

Сума от 52,27 лв. е събрана в обект “При Камелия”-с. Цонево.

Събирането на средства продължава, тъй като изследванията са само първата стъпка.

БАНКОВА СМЕТКА ПО КОЯТО МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ:

IBAN: BG31STSA93000026514191

BIC STSABGSF

Титуляр по сметката Теодора Жечева Жечева

Припомняме, че местен футболен клуб игра своята последна за 2019г. футболна среща благотворително на Теди. Събраната сума от 492,08 лв. от ФК “Камчиец” по време на състоялата се футболна среща е внесена по сметката на Теодора.

ПРОВАТОН: Представихме само малка част от АНГЕЛИТЕ на Теди. Желаем Теди да оздравява бързо и приканваме всеки, който има възможност, да помогне. Дълбок поклон пред всички дарители, организатори, доброволци – посланици на добрината!

Свързана публикация: 

ФК “Камчиец” игра последната си среща за сезона благотворително за Теди

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар