Спецакция в oбласт Варна: 34 задържани за два дни (СНИМКИ)

Спецакция в oбласт Варна: 34 задържани за два дни (СНИМКИ)

Повдигнати са обвинения на шестима от тях.

При специализирана операция по линия противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, провела се през почивните дни в област Варна, под надзора на прокуратурата, бяха реализирани масирани полицейски проверки, бяха изградени 6 контролно – пропускателни пункта и са задържани 34 души. При проверките са задържани и две лица, обявени за издирване, съобщи МВР-Варна.

На брифинг след края на операцията, с участието на директора на ОД на МВР – Варна старши комисар Даниел Пашов, Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и ИФ ръководител на Районна прокуратура – Варна – Владислава Панайотова, беше оповестено, че във връзка с операцията са образувани 12 бързи полицейски производства и 1 досъдебно производство, като петима души са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа във връзка с повдигнатите им обвинения.

Снимка: МВР-Варна

Едно непълнолетно лице, срещу което с водят четири досъдебни производства, е под задзора на инспектор „Детска педагогическа стая” при ОД на МВР – Варна. Всички те са оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в малките населени места в района на Варна, като с. Синдел и Белослав, и са добре познати на органите на реда с различни противообществени прояви.

Старши комисар Даниел Пашов обърна внимание на факта, че са извършени проверки в 59 заведения  и 5 игрални зали във Варна, като при проверките не са установени непълнолетни лица в самите тях. Такива са били установени в райони близки до проверените места, като по случая са изготвени 12 протокола за предупреждение, съставени са 6 АУАН на родителите на 12-те, установени непълнолетни лица, а едно от тях е било върнато в кризисен център, от където е избягало по-рано.

Подобни новини

Вашият коментар