Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Суворово

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Суворово

Инвестираме все повече средства във все по-модерни кабинети и лаборатории за обучение по STEM дисциплини и иновации. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на посещението си в Суворово.

По думите му през следващата година акцентът ще бъде поставен върху промяна на методите на преподаване, обмен на иновации техники и модернизация на учебната
среда. Тя трябва да стимулира интереса към учене и да бъде преди всичко включваща, а не изключваща за децата.

Министърът подчерта, че общините са сред най-важните ни партньори, свързани с учебния процес, материалната база и транспорта на ученици и учители.

Теми на разговора с директори и преподаватели от общината бяха свързани с облекчаването на учебните програми и увеличаване на практическите занимания.

Необходимо е също засилване на кариерното ориентиране на учениците към изучаване на нови професии. Те през следващите години на развитие няма да разчитат само на една, защото ще се налага да работят по две или три нови професии. Затова математиката, като учебен предмет, все повече ще се превръща в основа на следващите иновативни дисциплини, които ще навлизат в учебните програми.

Министър Вълчев посети ПГСС Св. Г. Победоносец и се запозна с иновативните технологии, които използват учениците в обучителния процес. Разгледа телевизионното студио на училището, както и иновативната разработка по проект, която цели да намали ПТП-тата по пътищата. Сред гостите, заедно с министър Вълчев, бяха депутатът от ПП ГЕРБ Павел Христов, началникът на РУО – Варна Венцеслава Генова и кметът на община Суворово Данаил Йорданов.

Подобни новини

Вашият коментар