НАД 710 ПОТРЕБИТЕЛИ СА ПОЛЗВАЛИ УСЛУГИТЕ НА ОБЩНОСТНИЯ ЦЕНТЪР

НАД 710 ПОТРЕБИТЕЛИ СА ПОЛЗВАЛИ УСЛУГИТЕ НА ОБЩНОСТНИЯ ЦЕНТЪР

Днес бе проведена пресконференция по проекта за услуги за ранно детско развитие, който се финансира по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и се изпълнява от община Долни чифлик, каза ръководителят му Катерина Костова. Проектът стартира на 27 юли 2016 г. и ще продължи до края на 2020 г. Общата стойност по договора е 380 214,83 лв., а общата продължителност с поредното удължение на срока му стана 54 месеца. Услугите, които се предоставят в Общностния център, са използвани от над 710 потребители и техните родители.

В Дневния център се предоставят консултативни услуги. Специалистите от Общностния център, които работят дълги години в него, са ръководителят му Милена Николова, здравните медиатори Пламена Колева и Живка Колева, медицинската сестра Светлана Василева, психологът Виктория Стоянова и социалните работници Магдалена Йорданова и Елена Русева. Това е екипът, който работи вече 3 години и половина в Дневния център, и помага активно на потребителите на центъра.

Специалистите организират кампании, в които събират използвани дрехи и ги даряват на децата. В едната от услугите, която е индивидуалната работа с децата, които са със СОП-педагогическа подкрепа, са влезли 20 деца. Към настоящия момент услугата ползват 15 деца. Услугите, които предоставя д-р Ваня Вълчева, са сред най-желаните от потребителите, тъй като в общината тя е единственият регистриран педиатър. Друга услуга за подкрепа на здравето на децата от 0 до 7 години са посещенията от стоматолог, който прави общ преглед на състоянието на децата. Извършват се и доста групови консултации, в които вземат участие гинекологът д-р Георги Горанов и акушерката Мария Ташева. Те помагат на жени от малцинствените групи, които нямат необходимата здравна култура.

Другата ни дейност е предоставяне на допълнителна педагогическа подкрепа през летните месеци, когато бъдещите първокласници излизат от детската градина и не могат повече да я посещават. Възможността за родителите им е децата да бъдат записани на лятното училище.

„Искам да благодаря за грижите, които предоставяте на децата, за невероятния труд, който полагате, защото наистина се работи много трудно с този контингент от деца. Имали сме различни ситуации през годините и съвместно сме ги преодолявали. Продължавайте по същия път“, пожела на екипа на Центъра кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова.

Подобни новини

Вашият коментар