За назидание! Актьорът Явор Бахаров може да получи ефективна присъда

За назидание! Актьорът Явор Бахаров може да получи ефективна присъда

И преди се е изправял пред съда за шофиране в нетрезво състояние

Излязла е кръвната проба на Явор Бахаров. Тя е констатирала 1,42 промила алкохол в кръвта.

След ареста миналата събота в Банско, Бахаров беше пуснат под гаранция от 5 000 лева и му е повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние и под въздействието на наркотици.

Тестът за наркотици, направен на място е открил марихуана и кокаин.

Ситуацията му е утежнена, тъй като актьорът вече е осъждан три пъти, а една от присъдите му е именно за шофиране след употреба на алкохол.

По закон всеки водач с над 1,2 промила алкохол подлежи на наказателна отговорност. Предвидената в Наказателния кодекс санкция е от 1 до 2 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Ако престъплението е извършено в условията на рецидив, какъвто е случаят с Бахаров, наказанието се увеличава –  лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от 500 до 1500 лева. Същевременно санкцията за шофиране след употреба на наркотици е затвор от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1500 лв.

Явор Бахаров може да отърве затвора, ако се споразумее с прокуратура за условно наказание и то бъде одобрено от съда. В момента той е с наложена мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 5000 лева. Актьорът нае двама адвокати да го защитават.

Подобни новини

Вашият коментар