Богомил Грозев напуска Нова телевизия, за да поеме “Старинен Пловдив”

Богомил Грозев напуска Нова телевизия, за да поеме “Старинен Пловдив”

След 20 години в журналистическата професия, водещият от Нова телевизия Богомил Грозев обяви, че напуска работата си, за да поеме управлението на общинския институт “Старинен Пловдив”. Това обяви самият той пред сутрешния блок на Нова.

“Дълго обмисляна и обсъждана промяна е това за мен. Да се разделя с екипа на Нова e много трудно и тежко решение. Благодаря за разбирането и подкрепата на собствениците на Нова Броудкастинг Груп и управителя на компанията Ива Стоянова. Няма как да не ми липсва работата тук, но се надявам, че новото предизвикателство е за добро”, коментира той.

Като директор на института “Старинен Пловдив” той ще отговаря за опазването и закрилата на движимите и недвижимите културни ценности на Старинен Пловдив, както и за дейностите по популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство.

“Боги е професионалист и колега, който много ще ни липсва. Новата му позиция е гордост и за нас, защото това, че лице на Нова ще управлява най-стария жив град в Европа, отново доказва качеството и потенциала на екипа ни. От сърце желаем успех на Боги, който със сигурност ще има подкрепата ни за всички прекрасни инициативи, които е амбициран да реализира”, заяви Ива Стоянова, управител на Нова Броудкастинг Груп.

Подобни новини

Вашият коментар