Чували ли сте за диетата GM? Тя обещава да се отървете от 7 кг за 7 дни и то с немалко усилие от ваша страна. Съкращението буквално означава „Дженерал Моторс“ и да, идва от големия концерн производител на коли.

На практика служителите на компанията са измислили този режим, който се базира върху консумацията на детоксикиращи храни с негативни калории, пише Tialoto.bg.

Имайте предвид, че това е строга диета, която изключва много полезни съставки, поради липсата на млечни, морски и пълнозърнести/зърнени продукти и не трябва да се изпълнява повече от 7 дни и то с внимание.

В случай, че сте любопитни какво представлява тази диета, ето и пълното меню за вегетарианци:

Ден 1

Може да хапвате всякакви плодове без банани. Количеството е неограничено. Препоръчва се приемът на диня и пъпеши, тъй като съдържат много вода.

Пийте между 8-10 чаши вода на ден.

Ден 2

Може да хапвате варени и сурови зеленчуци. Търсете разнообразие, за да си набавите различни витамини.

Ден 3

Яжте различни плодове и зеленчуци и пийте много вода (8-10 чаши).

Ден 4

Време е на бананите и млякото. В този ден може да хапвате 6-8 банана и 3-4 чаши мляко (с по-ниска масленост).

Ден 5

В този ден са позволени домати, кафяв ориз и кълнове. Може да хапвате и сирене котидж.

Ден 6

Отново е време за зеленчуци, този път може да експериментирате и с някоя зеленчукова супа (но без излишна мазнина и подправки освен основните).

Ден 7

Трябва да включите и нишесте в последния ден от диетата – ориз, кашу, банани, кълнове, варива.

Храни, които да избягвате

Ако искате да сте стриктни в изпълнението на диетата, трябва да избягвате следните храни: грах, царевица, манго, грозде.

Внимание!

– Имайте предвид, че дори да спазвате стриктно диетата, след спирането ѝ ще си върнете килограмите, ако започнете да се храните като преди.
– Тази диета е строго ограничителна, затова не трябва да се прави повече от 7 дни.
– Слушайте тялото си през цялото време, ако диетата не ви понася и видите странични ефекти, веднага се консултирайте с лекар и я прекратете.