Ученичка от Провадия постигна високи резултати в Националния конкурс за детска рисунка 2020 в гр. Сунгурларе

Ученичка от Провадия постигна високи резултати в Националния конкурс за детска рисунка 2020 в гр. Сунгурларе

Деница Димитрова на 12 години е ученичка във II ОУ “Иван Вазов” – гр. Провадия. Деница е отличена и наградена за таланта си, на проведения национален конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” в гр. Сунгурларе. В раздел „Живопис и графика“ във втора възрастова група се класира на второ място и е наградена със статуетка и грамота.

Творбата с която участва Деница Димитрова:

При награждаването на победителите от конкурса кметът д-р Георги Кенов пожелавайки им още творчески успехи, мотивира малките творци “Използвайте талантите си те са вашите реализирани мечти. Продължавайте да мечтаете с четка в ръка”.

На награждаването на децата победители от цялата страна присъстват още делегация от кметът на Община Сюлоглу г-н Мехмет Орманкъран и неговият екип, делегация от Русия водена от г-н Александър Воробьев – кмет на район Бондари, област Тамбов, г-н Александър Попов – зам. кмет и г-н Димитър Георгиев от центъра на промишлеността на Република България в Москва.

Конкурсът-изложба за детска рисунка на тема „Св.Трифон Зарезан” е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря – Трифон Зарезан и на Деня на град Сунгурларе – 14 февруари.

Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан”. Участници в него са ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи.

/Деница Димитрова – 12 год. след официалното награждаване/

В тазгодишното издание на конкурса са участвали над 1500 творби на ученици от 26 области в страната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар