Завишават контрола по дезинфекция в детски заведения, институции и търговски обекти в Дългопол

Завишават контрола по дезинфекция в детски заведения, институции и търговски обекти в Дългопол

Превантивни мерки по дезинфекция във всички детски градини и социални заведения се предприемат в Община Дългопол, след днешното заседание на Общинския кризисен щаб, свикан заради опасността от коронавирус. Това съобщават от администрацията на кмета Георги Георгиев.

Завишава се и се разширява контролът по дезинфекция на всички училищни автобуси и МПС-та, които превозват хора и храни. Всички търговски обекти са длъжни да предприемат мерки по дезинфекция.

Забраняват се всички културни и обществени мероприятия на територията на общината. Спира се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Провеждането на спортни мероприятия да се извършва без публика.Всички кметове на кметства в Дългопол ще подпомагат работата на личните лекари, като ги информират за наличие на хора, завърнали се от други страни с огнища на вируса.

Препоръката на Кризисния щаб е да се избягват контакти със съмнително болни или болни лица, особено с такива, които са пътували до рискови епидемични зони – Китай. Италия, Южна Корея и Иран.

„Уважаеми съграждани, всички набелязани мерки имат за цел да предпазят живота и здравето ни. Призоваваме за високо ниво на лична отговорност по отношение на личното и общественото здраве!“, се посочва в съобщението на кмета Георги Георгиев.

Подобни новини

Вашият коментар