Д-р Димитър Димитров, кмет на Ветрино: Личните лекари могат да посещават на място болни със съмнения за коронавирус

Д-р Димитър Димитров, кмет на Ветрино: Личните лекари могат да посещават на място болни със съмнения за коронавирус

При необходимост, личните лекари, които практикуват на територията на община Ветрино ще посещават пациентите си по домовете им, ако съответно те имат симптоми, будещи съмнение за коронавирус. Всички пациенти ще могат да задават въпроси на джипитата и по телефона. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров.

Той припомни, че вчера в кметската администрация заседава кризисният щаб. В него участваха всички кметове от населените места, директорите на училището и детските градини, представители на клубовете на пенсионерите. Присъстващите са запознати със заповедите на областния управител и министъра на здравеопазването във връзка с мерките срещу разпространението на новия вирус.

Що се отнася до мерките, които са взети на местно ниво, кметът на Ветрино поясни, че са закупени препарати за дезинфекция за нуждите на домашния социален патронаж, за дома за стари хора и помещенията на общинската администрация. Поради намаления брой на деца в детските градини е издадена заповед да са във ваканция. Учениците също не посещават занятия до утре, включително. Предстои да стане ясно след заседанието на Комисията за борба с грипа и острите респираторни заболявания дали ваканцията ще бъде удължена или не.

Диана СТОЕВА, Агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар