Обвиниха 6 души за разпространение на наркотици в Девня

Обвиниха 6 души за разпространение на наркотици в Девня

Окръжната прокуратура във Варна обвини пет лица и съпругата на единия за разпространение на наркотици в Девня. В момента те са задържани в ареста за 24 часа. При лични обиски и претърсване на шест адреса и два автомобила са намерени и иззети 26,14 грама марихуана и 9,03 грама амфетамини, разпределени в дози, електронни везни и пари в брой.

Петимата мъже, които са на възраст до 36 години, действали като самостоятелни разпространители на наркотици. При осъществяване на престъпната си дейност обаче си оказвали помощ и съдействие. Съпругата е разпространявала наркотиците от дома им, когато мъжът й отсъствал. Двамата имат две малолетни деца.

След изтичане на срока на полицейското задържане и привличането на петимата като обвиняеми Окръжната прокуратура във Варна ще ги задържи до 72 часа. Ще бъдат внесени искания във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение “Задържане под стража” на наркоразпространителите.

Заради двете малолетни деца, за които се грижи 35-годишната П.М., прокуратурата няма да поиска за нея най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Действията по разследването продължават.

Подобни новини

Вашият коментар