„Еконт“ все пак ще разнася пратки

„Еконт“ все пак ще разнася пратки

От компанията първоначално съобщиха, че преустановяват дейност до актуализиране на заповедта на здравния министър

Куриерската фирма „Еконт“ обяви днес, че все пак  продължава да разнася пратки след като първоначално казаха, че от 14 март (събота), преустановяват временно дейността си заради неясноти в заповедта на Министерството на здравеопазването.

Вчера куриерската фирма обяви, че в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за спиране на дейността на търговските обекти в България (РД-01-124/13.03.2020) липсва ясно тълкувание по отношение на куриерските услуги.

Часове след това въпросната заповед беше актуализирана. И в актуализираната й версия обаче куриерските фирми не са изрично споменати. Вследствие на това от „Еконт“ обявиха:

„Скъпи клиенти, току-що получихме актуализираната заповед от здравния министър във връзка с въвеждане на противоепидемични мерки в страната. Промените в текстовете изясняват, че логистичният бизнес и куриерските услуги не са в обхвата на временно забранените дейности. В тази връзка с радост ви информираме, че продължаваме с обичайното ни работно време и спазвайки предпазните мерки“.

По време на брифинга след извънредното заседание на Министерския съвет вчера министър Кирил Ананиев заяви, че всички обекти, които не са споменати изрично в заповедта, не попадат по нейните санкции. Вследствие на това от куриерската фирма са преценили, че няма причина да преустановят своята дейност.

В самата заповед са посочени изрични изключения, които няма да бъдат засегнати – банки, застрахователи, бензиностанции, аптеки и магазини за хранителни стоки, което създава неяснота за всички останали бизнеси в страната.

Подобни новини

Вашият коментар