Ангелкова: Подготвяме мерки за работещите в туризма

Ангелкова: Подготвяме мерки за работещите в туризма

Туризмът е изключително уязвим и най-силно засегнат от разпространението на COVID-19. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора. Това каза в изявление в официалния си профил във Facebook министърът на туризма Николина Ангелкова.
“Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора”, пише тя в изявлението си.
Конкретни мерки обаче не се споменават.
Междувременно икономисти и представители на бизнеса в България настояват, че има нужда от спешни и стратегически мерки. Опасенията от дългосрочни последици за икономиката на фона на строгото извънредно положение и масовото затваряне на всички търговски обекти, с малки изключения, растат.
Затова и бизнесът гледа с очакване към държавата относно това кога и какви мерки ще вземе, за да се избегнат масовите фалити и загубени работни места.
“Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм”, пише още Ангелкова в изявлението си.
Цялото ѝ обръщение може да видите по-долу.

 

Подобни новини

Вашият коментар