Екипи на Община Аксаково ще проверяват дали домоуправителите осигуряват дезинфекция в жилищните сгради

Екипи на Община Аксаково ще проверяват дали домоуправителите осигуряват дезинфекция в жилищните сгради

Във връзка с усложняващата се епидемиологичната обстановка в страната и регистрираният случай на COVID – 19 във Варна, от Община Аксаково също предприеха засилени противоепидемични мерки. Това съобщават от кметската администрация.

Засилват се проверките по търговските обекти от екипи на Общината и РЗИ. При неспазване на хигиенни изисквания или наличие на струпване на хора, ще последват тежки санкции за собствениците, включително затваряне на обекта. От кметската администрация са готови да съдействат на екипите на полицията и РЗИ, които проверяват поставените под домашна карантина.

Продължават регулярните дезинфекции на автобусите на обществения превозвач – „Транстриумф Холдин“ АД.

Екипи на Общината ще проверяват дали домоуправителите осигуряват дезинфекции във входовете на врати, брави, асансьори, парапети в сградите с режим на етажна собственост. От управата призовават при посещения в сградата на община Аксаково, те да бъдат съгласно огласените мерки от председателя на Националния кризисен щаб – генерал-майор Венцислав Мутафчийски, посетителите на институции следва да носят предпазни маски.

При влошаване на епидемиологичната обстановка ще бъдат предприети по-строги мерки.

От Общината напомнят, че Наказателният кодекс предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв. за всеки, който наруши разпореждания против разпространението на коронавируса.

Подобни новини

Вашият коментар