Жителка на Бяла ще се жалва за дискриминация! Причината – тормоз от съселяни заради коронавирус

Жителка на Бяла ще се жалва за дискриминация! Причината – тормоз от съселяни заради коронавирус

Жителка на община Бяла, област Варна обяви в социалните мрежи, че поради дискриминационното й третиране ще подаде жалба до Комисията по дискриминация. Очевидно, става въпрос за тормоз във връзка с най – наболялата тема в днешни дни – заразата с Коронавирус.

„До всички, които се интересуват от моето здраве: Добре съм! Не съм боледувала през последните няколко години! Нямам признаци на” Корона вирус”. Тази психическа атака ,на която съм подложена през последните десет дена, ми е в повече. Подготвих жалба до Комисията за защита от дискриминация, подкрепена с необходимите доказателства срещу лицата разпространяващи неверни твърдения, за моето и на семейството ми здравословно състояние. В този труден за всички момент ….пожелавам на всички Вас здраве !“

Неравноправното й третиране, съпроводено от психически тормоз с неверни твърдения, че семейството на жената е с признаци на заболяването причинено от Коронавирус, същата третира като дискриминация. Най – вероятно става въпрос за слухове, който са пуснати от недоброжелателни лица. Под своя пост, жената в отговор на питания пояснява:

„Всичко е наред при мен. В нашето” селце “, знаеш, има хора на който единствената храна са клюките. Лошо е, че нямат смелостта да дойдат и да питат лично, за да са спокойни.“

Кметът на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов с издаването на заповед  с наложени мерки във връзка с извънредното положение въведено в Република България относно обявената пандемия от Коронавирус, направи обръщение към жителите на Община Бяла:

„От 08.03.2020г. съм организирал Общински кризисен щаб, който заседава всеки ден и сме наясно с всяка актуална информация.

Моля, всеки от вас, който има сигнал за нередност, жалба или каквито и да е притеснения и въпроси във връзка със ситуацията през следващия месец да се обади на ДЕНОНОЩЕН дежурен телефон 05143 23 35 към община Бяла ,

0884 332 301- Станимир Трендафилов-отговорник” Отбрана и сигурност” или на фейсбук страницата на общината.

Обръщам се към всички вас, с молба да бъдем разумни и да спазваме наложените мерки за здравето и доброто на ВСИЧКИ НИ.

Оставам на разположение денонощно. БЛАГОДАРЯ ВИ !!!“

Също така кмета инж. Ненов призова към обединение своите съграждани за съвместно справяне със ситуацията:

„Обръщам се към вас с призив за самодисциплина и обществена отговорност. Само, когато сме заедно и обединени, можем да се справим със ситуацията през следващия месец и приетото от Народното събрание – ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ“.

Следва да отбележим, че в дни на извънредно положение в страната необоснованото и непроверено злословене и неравноправното третиране, чрез психически тормоз на единици или по – голяма част от нашето общество, нито помага за излизане от кризата, нито има превантивна или друга положителна страна.

 

Подобни новини

Вашият коментар