Община Долни чифлик обяви как да се подават сигнали за нарушители, неизпълняващи 14-дневната карантина, пристигайки от чужбина

Община Долни чифлик обяви как да се подават сигнали за нарушители, неизпълняващи 14-дневната карантина, пристигайки от чужбина

Всички жители на община Долни чифлик, които забележат нарушение от страна на хора, подложени на карантина, могат да сигнализират на тел. 0889/960423 или в участъка на полицията там, който се води към IV Районно управление на МВР – Варна. Това гласи съобщение на кмета Красимира Анастасова, публикувано от Общината.

„Обръщам се към тези, които пристигат от чужбина – наложете си сами 14-дневна карантина. Не само защото, ако я нарушите, ще ви наложат солени глоби, а за да покажете, че сте отговорни към своите съграждани. И не забравяйте – ако сами не си помогнем в този тежък момент, няма кой да ни помогне! Бъдете отговорни – стойте си вкъщи!“, призовава кметът Красимира Анастасова.

„Днес не е време за раздумки по градинките, по площадите или кафенетата. Не е време за пътувания за удоволствие. Днес трябва да се покажем, че сме нация с високо развито чувство на самосъхранение и дълг! Разбирам, че е трудно всеки да се затвори в собствената си къща и да се самоизолира за определено време. Разбира се, когато лекарствата или хранителните ни провизии привършат, ще отидем до аптеката или хранителния магазин. Но ви призовавам да се ограничите само с тези маршрути“, се посочва в съобщение, публикувано от Общината.

Подобни новини

Вашият коментар