Анатоли Атанасов се изтърва и издаде популизма на БСП в Общински съвет Провадия

Анатоли Атанасов се изтърва и издаде популизма на БСП в Общински съвет Провадия

На последната сесия на общински съвет Провадия, която се проведе в края на месец февруари, бе гласуван Правилника за дейността на общинския съвет.

Популизма на опонентите в този общински съвет – групата на БСП,  беше намерил за подходяща почва предложения нов Правилник за работа на Общински съвет Провадия. И по –конкретно предложените увеличения на възнагражденията на общинските съветници.

Тук е мястото да се вметне, че Анатоли Атанасов – Кивито бе член на комисията изготвила Правилника, който по – късно бе яростно атакуван от червените само в две направления – възнагражденията които ще получават съветниците и неистовото им искане да получават разпечатани на хартия 300-400 листа проектни предложения на всяка сесия, въпреки че те им се пращат по електронен път и всеки един съветник е снабден със специално закупените таблети през миналия мандат за  6 600лв. и интернет за всеки таблет, за който от общинските пари се плаща по 1 700 лв. на година пак от миналия мандат до сега.

За какво става въпрос:

С проекта е предложено Общинският съветник да получава за всяко участие в заседание :

1.на общинския съвет – 22 на сто от средната брутна работна заплата на общинска администрация за съответния месец; А от 2015г.  до сега възнаграждението е било 21%

2.на постоянна или временна комисия – 15%, а е било 13% до сега

3.на друга комисия, в която е избран с решение на ОбС – 13%, а е било 8% до сега

„Демагогско флиртуване с тълпата“ наречено с другото му име популизъм е всъщност примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси и която комунистите умело използват.

Критикуването на вдигането на възнаграждението на съветниците от страна на червените съветници от БСП, остана с лошия привкус, че само се заяждат на сесията, като демагогстват върху това „колко лошо“ е увеличението, а в последствие гласуват против и въздържали се на предложение да бъде върнат стария размер на възнагражденията за участие в заседанията на общинския съвет.

В края на цялата НЯКОЛКО ЧАСОВА АТАКА, Анатоли Атанасов – Кивито се издъни (няколко пъти) и издаде популизма на БСП, като провали и разкри иначе добре замисления щурм.

След като червените часове наред набиват на сесията колко е лошо увеличението от 1 или 2 процента, а Филев даже го  определя като „алчност“, при гласуването на съветниците от БСП по постъпило предложение от страна на ГЕРБ да остане възнаграждението за заседания на общински съвет така както е в стария правилник, т.е. в стария размер, самите възмутени червени гласуват „против“ или „въздържал се“.

А преди това „уж“ са за намаляване на възнагражденията – е, има ли някой съмнение, това популизъм ли е или не? Веднага след това Анатоли Атанасов, питайки общинските съветници от ГЕРБ каква им е логиката на предложението за намаляване на възнаграждението за заседания, но не и за комисии, издава целия популизъм на съратниците му от БСП, които участват в по – малко на брой комисии, отколкото общинските съветници от мнозинството. Очевадно това е истинската причина!

Анатоли Атанасов – Кивито не издържа и сам си го казва: “Каква ви е логиката? Логиката аз ще ви кажа каква е. Всички вие участвате в по три комисии. Минимум в по три комисии и заседание на ОбС. Нали?

Цялата битка за 2-та процента е защото някои ще ги вземат, но не и Бесепарите в общинския съвет. Тъжна история!

Значи каквото и да си говорим, накрая всичко излиза, че е за ПАРИ?

А нали се биехте в гърдите, че не сте в общинския съвет за пари, а за благото на хората? БСП смешни както винаги, и заради слабия Анатоли – даже оплетени в лъжите си!

Филчо май трябва да се замисли дали да му разрешава занапред да се изказва, че горкият Анатоли Кивито отново се издъни и с въпроса си “Защо общински съвет има четири юристки?”

Но ние сега ще ви разкрием защо Анатоли издъни ЛИЧНО Филчо.

Наблюдателни присъстващи на сесията, при задаване на този въпрос от Анатоли Кивито, са забелязали учудено споглеждане между старите юристки на общински съвет Галя и Гергана , много близки на Филчо Филев. Анатоли Кивито от своя страна пък е получил упрекващ, смразяващ поглед от шефа си Филчо Филев!

И така. Сега ще ви разкрием защо?

Както знаете изключително близките на Филев адвокатки Галя и Гергана от първият мандат на Филчо като кмет са юристки на Общински съвет Провадия на граждански договори. Договорите са им преподписвани на по две години. Последните им договори са изтекли на 04 януари 2020 г. 

След месните избори и катастрофалната загуба на Филев новото ръководство на Община Провадия използва правото си и след изтичане на договорите на Галя и Гергана са назначили две юристки към Общински съвет Провадия (може би защото им имат доверие, може да са работили за тях на изборите, чисто и просто те имат право на това каквато и да е причината, а логично на Галя и Гегана да нямат доверие, понеже са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛИЗКИ НА ФИЛЧО и това е публична тайна).

Така новите юристки в началото на януари си започват работа и подготовка на предстоящата сесия.

В един красив момент обаче двете адвокатки Галя и Гергана са отишли в Община Провадия и са представили анекси (със стара дата) към договорите си подписани от…. бившият кмет Филчо Филев – Тариката !?!

Сега разбрахте ли защо Галя и Гергана са се спогледали притеснено и учудено при въпроса на Анатоли Атанасов – Кивито? Защо Филчо е смразил с поглед Анатоли?

Защото Галя и Гегана – първо няколко месеца си вземат заплати без нищо да правят, второ – защото все пак имат достъп на информация от Общината и я предоставят на Филчо (даже на последната сесия, както им плаща Общината са спорели с нея) и трето – защото Анатоли Кивито е последната дупка на кавала в БСП Провадия и даже Филчо не му казва някой от схемите си. Или пък ако му ги казва и Анатоли Кивито се изпуска като се изнерви – значи е малоумен и слабохарактерен, за какъвто го мислят провадийци.

Схемите на Филчо нямат край! Едва ли. Според наша информация край ще има, и той ще е брутален както за Филчо така и за Анатоли, така и за още двама от обкръжението им.

ПРОВАТОН: снимката е от 120- годишнината на БСП Провадия, а адвокатките Гергана Николова и Галина Стоянова са споменатите юристки Галя и Гергана, както ги знаят всички в Провадия; очаквайте в следващата статия битката на БСП Провадия за разпечатване на хиляди страници хартия ежемесечно.

Подобни новини

1 Comment

  1. А.Т.
    19.03.2020 at 13:19 Отговори

    Щом си избран за общински съветник трябва да работиш на обществени начала! А вашата страница е…без коментар…

Вашият коментар