В Аврен преустановяват две автобусни транспортни линии

В Аврен преустановяват две автобусни транспортни линии

В Авренска община се преустановяват две автобусни линии. Това са курсовете от и до Варна – село Круша и село Садово/. Линиите ще бъдат преустановени от 01.04.2020г.

Автобусния превозвач изпълняващ маршрутните разписания е входирал предизвестие за автолинии: гр. Варна – с. Круша–гр. Варна и гр. Варна– с. Садово– гр. Варна, с което информира Община Аврен, че поддържаните от него маршрутни разписания се преустановяват от 01.04.2020 год. по следните линии:

гр. Варна – с. Круша – гр. Варна с час на тръгване – 07:00 часа и 17:30 часа;

гр. Варна – с. Садово – гр. Варна с час на тръгване – 07:30 часа и 17:20 часа.

Причината, която посочва фирмата превозвач е: „поради финансови затруднения възникнали от нерентабилност и липса на пътници“.

От Общинска администрация – Аврен уверяват жителите на авренска община и засегнатите села – Садово и Круша, че полагат усилия за решаване на проблема.

От допитване до лица притежаващи имоти в посочените села от страна на ПРОВАТОН, установихме действителния намалял пътникопоток по визираните линии, като хората отдават не ползването на транспортните линии, както с малкия брой население, така и с наложените мерки във връзка с извънредното положение в страната поради Коронавирус.

От община Аврен посочиха телефони, на които всеки може да позвъни за информация или сигнали, свързани с коронавирус COVID-19  за община Аврен, област Варна :

Полицейски участък Белослав и Аврен – 05112 21 31  Приемат се сигнали за струпвания на хора, нарушена карантина.

Дежурен по община – 05106 22 50  Приемат се сигнали за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, нарушена карантина. Телефонът е на разположение 24 часа в денонощието.

http://avren.bg

 

Подобни новини

Вашият коментар