Общински доброволчески отряд помага в Девня

Общински доброволчески отряд помага в Девня

Кметът Свилен Шитов призова към отговорно поведение

До 29 март общинският доброволчески отряд в Девня ще дезинфекцира по два пъти на ден всички населени места в общината, където има движение и престой на хора. Това заяви за Медийна група „Черно море“ кметът на община Девня Свилен Шитов. Той уточни, че при необходимост срокът може да бъде удължен до 13 април.

Доброволци от общинската администрация и граждани ще съдействат на възрастни хора за заверяване на рецептурни книжки, закупуване на лекарства, хранителни продукти и други услуги.

Сформираният със заповед на кмета общински кризисен щаб ще координира дейностите в условията на обявеното извънредно положение. „Ежедневно пристигат сигнали за хора, които се прибират от  различни страни – Великобритания, Испания, Германия, Италия. Изпращаме полиция, за да провери на място достоверността на сигналите и при необходимост да инструктира завърналите се“, каза кметът Шитов.

„Преустановихме работата на всички кафе-автомати и вендинг машини на територията на общината.  Предупредили сме всички собственици на банкомати да ги почистват редовно. В магазините са инструктирани да спазват хигиенните изисквания, за да спрат евентуалното разпространение на болестта“, добави Шитов.

По негови думи  община Девня е набавила достатъчно дезинфектанти и консумативи. „Имаме информация, че в магазините трудно се намират маски, но на този етап вероятно тяхната употреба не се налага“-каза още кметът. Той заяви, че празничното разписание на автобусите в общината ще бъде в сила най-рано до 29 март, както гласи заповедта на министъра на здравеопазването.

Кметът призова своите съграждани да се отнасят отговорно както към себе си, така и към околните. „Времената са такива, че се изисква социална изолация до такава степен до каквато е възможно. Нека се спазват разпоредите и заповедите, които са издадени, както от мен, така и от Националния кризисен щаб“, каза той.

Андрей Андреев, Черно море

 

Подобни новини

1 Comment

  1. Надежда Иванова
    19.03.2020 at 15:22 Отговори

    В блок 72 няма дизефектант

Вашият коментар