Предлагат електронен вариант за регистриране на търсещи работа в Бюрото по труда в Долни чифлик

Предлагат електронен вариант за регистриране на търсещи работа в Бюрото по труда в Долни чифлик

Лицата, които желаят да се регистрират като търсещи работа в Долни чифлик и имат профил в Системата за сигурно електронно връчване, могат да подадат заявлението-декларация за регистрация чрез него. Това съобщават от Община Долни чифлик, цитирайки информация от Дирекция „Бюро по труда” в града.

Избралите да ползват системата трява да свалят заявлението-декларация за регистрация от сайта на Агенция по заетостта – https://www.az.government.bg/web/files/PageFile/59/8864/zajavlenie-deklaracija-za-registracija-prilojenie-1.docx. След това трябва да попълнят и подпишат заявлението-декларация за регистрация, собственоръчно или с електронен подпис. Следващата стъпка е да го изпратят чрез Системата за сигурно електронно връчване до дирекция „Бюро по труда” по адреса, по който желаят да се регистрират (постоянен или настоящ) заедно с копие на документа за самоличност.

Системата за сигурно електронно връчване може да бъде ползвана от лицата и за уведомяване на дирекция „Бюро по труда” и за промяна в декларираните при регистрацията обстоятелства, спазвайки посочените по горе стъпки за заявлението-декларация за промяна в обстоятелствата – https://www.az.government.bg/web/files/PageFile/59/8865/zajavlenie-deklaracija-za-promjana-na-obstojatelstvata-prilojenie-2.docx, съобщават още от Бюрото по труда в града.

Подобни новини

Вашият коментар