Трима души от Белослав, завърнали се от чужбина са поставени под домашна карантина, няма сигнали за нарушители

Трима души от Белослав, завърнали се от чужбина са поставени под домашна карантина, няма сигнали за нарушители

Три сигнала за хора, прибрали се от чужбина са постъпили до този момент в Община Белослав. На адресите, на които живеят лицата е изпратена полиция. Те са предупредени и са поставени под карантина. Засега градът е спокоен. Това каза в интервю за Радио “Фокус” – Варна кметът на Белослав инж. Деян Иванов.

По думите му, в населените места, за които отговаря, засега няма регистрирани случаи на заразени с коронавирус. В общината са затворени всички заведения и всички места, където може да има обществено събиране.

Разреден е и транспортът, за да може да се ограничи пътуването. Общинската администрация изпълнява само услуги, които могат да се подават онлайн. Служителите са разпределени по един в стая.

Фериботът продължава да работи, а всички служители са с предпазни средства. “Те така или иначе нямат достъп до пътниците. Предимно превоз на автомобили се осъществява. Предвид, че в момента ученици и работещи не пътуват, много малко хора се възползват от услугата, няма струпване”, обясни още кметът.

Инж. Иванов добави, че автобусите за обществен превоз са разредени по празнично разписание. Всеки ден кметската администрация получава справка в кой автобус колко души пътуват. “Засега няма натоварени автобуси с много правостоящи. Молим гражданите да се съобразят с извънредното положение и да имат културата да предпазят себе си и останалите”, призова кметът на Белослав.

Диана СТОЕВА, агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар