32 сигнала за неспазена карантина са подадени в община Долни чифлик

32 сигнала за неспазена карантина са подадени в община Долни чифлик

32 сигнала са били подадени от жители на община Долни чифлик до този момент, за хора, които не спазват карантината от 14 дни след пътуване извън страната. Това съобщават от Варна. администрацията на кмета Красимира Анастасова. Сигналите са подадени на обявените горещи телефони и по електронната поща. Всяко от съобщенията е препредадено на органите МВР и РЗИ за проверка.

Кризисният щаб за борба с коронавируса в Долни чифлик призовава всички жители на общината, които са пътували в последните 2 седмици извън страната, след прибирането си, да останат в къщите си за 14 дни. “Тези хора трябва да останат вкъщи под карантина и да работят дистанционно за период от 14 дни, независимо дали са проявили симптоми или не. Ако по време на карантинния период развият симптоми – кашлица, висока температура, затруднено дишане, незабавно да потърсят медицинска помощ по телефона и да следват подадените указания. Не излизайте от вкъщи. От щаба припомнят, че тези, които не се съобразят с това изискване, подлежат на много строги санкции”, се посочва в съобщение след заседанието.

От Общината напомнят, че гражданите могат да подават сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки, особено за лица, които пристигат от чужбина или от поставени под карантина населени места в България и не са социално изолирани; 2. Сигнали се приемат на по електронна поща на адрес obst_dchiflik@mail.bg, както и на телефони: (Виж приложения като снимка файл).

За възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания, които живеят в села без аптеки, е организирана помощ за получаването на нужните лекарства. Заявки за такава помощ се приемат от кметовете и кметските наместници за съответните села.

Агенция Фокус,

Подобни новини

Вашият коментар