Община Аврен въведе вечерен час

Община Аврен въведе вечерен час

Със своя заповед от 20 март кметът на Община Аврен Емануил Манолов въвежда вечерен час от 21.00 часа до 05.00 часа за всички жители на територията на общината, научи Varna24.bg.

В разпоредбата, позована на Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за здравето, се посочва, че излизането за посочения период е забранено.

Изключения се допускат само и единствено при неотложна нужда, като за целта се уведомява кмета или кметския наместник на даденото населено място.

Задължени са кметовете и кметските наместници на населените места да са на разположение денонощно и да следят за изпълнението на заповедта.

Мотивите за въвеждането на вечерния час са във връзка със заповед на министъра на здравеопазването относно ограничаване разпространението на коронавируса.

Целта е да се ограничи ненужното предвижване и струпване на хора от общината на открито и закрито.

“При констатирани нарушения да бъдат уведомявани органите на реда и да бъдат образувани досъдебни производства”, се посочва още в заповедта.

Припомняме, че наскоро Емануил Манолов опроверга информацията, че на територията на авренското село Дъбравино са се завърнали 450 работници от Италия, което внесе смут и паника сред хората.

В съобщение на страницата на Община Аврен се посочва още:

Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас.

Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки.

Обръщам към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци.

Вашето съдействие е нужно за осигуряване на храна на най-рисковата група – възрастните хора по домовете им, да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и други.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.

Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени.

В момент на кризи ние не веднъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят.

Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!

Ръководството на Общината стриктно следи и изпълнява решенията на Националния оперативен щаб на Република България с цел запазване и съхраняване живота и здравето на своите жители.

В тази кризисна ситуация в страната, Ви призовавам за отговорно поведение!”, гласи обръщение от кмета на Община Аврен.

Подобни новини

Вашият коментар