Проф. Венцислав Мутафчийски: 242 са вече заболелите, новите са 22, а излекуваните – 5-ма

Проф. Венцислав Мутафчийски: 242 са вече заболелите, новите са 22, а излекуваните – 5-ма

 

Проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщи последните данни за развитие на заболеваемостта от Ковид-19.

Сливен е нов град за географията на коронавируса у нас.

Новите случаи са 22, общо стават 242.

“Към този час 22 са новорегистрираните, 16 от тях с в София, 1 в Сливен, Пловдив 2-ма, 1 в Плевен и 2-ма в Благоевград. Всъщност новата област е Сливен. 242 случая”, обобщи Венцислав Мутафчийски.

Заболелите в столицата не били контактни помежду си, сред тях имало работещи в Пета градска болница.

Пациентите от “Пирогов”, които бяха в критично състояние вече са “в стабилизирано, но тежко състояние”, каза Мутафчийски. В болница са 40 от заболелите.

Излекуваните са петима.

Той информира още, че в света за деня са регистрирани 100 хил. са нараснали.

Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус във всяка болница, както и за разкриването на още лаборатории в областните градове, каза още Мутафчийски.

Щом като премиерът може да спазва забраните, всеки може да ги спазва, изтъкна генералът. И посочи, че Борисов се топлел в кабинета си с малък радиатор, защото климатичната инсталация на МС е изключена. Изключването на общите климатици било по препоръка на германския институт “Кох”.

Математическият модел допуска, че ние откриваме само двама души от 11 заразени, посочи още шефът на щаба.

Подобни новини

Вашият коментар