Общински служители във Ветрино подпомагат разноса на храни и лекарства до домовете на нуждаещи се

Общински служители във Ветрино подпомагат разноса на храни и лекарства до домовете на нуждаещи се

От дни на територията на община Ветрино е създадена организация за снабдяване по домовете на възрастни, трудно подвижни или самотни хора с храни и лекарства. Доставките се извършват по предварителна заявка, а разносът се осъществява с общински автомобили или с колите на Домашния социален патронаж. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров. По думите му отделно в момента домашният социален патронаж обслужва около 100 души.

За другите заявки в сайта на Общината са публикувани телефони, на които желаещите да се възползват могат да се обаждат. По-рано през седмицата от Общината съобщиха, че поръчките, направени до 14.00 часа се изпълняват на следващия ден, а продуктите, заявени в петък, се носят в понеделник. Плащането се извършва при доставянето на храните или нужните лекарства.

„Също така създадохме един телефон, на който психолог, при необходимост, жителите могат да звънят и да получават някаква помощ“, добави кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров.

Диана СТОЕВА, агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар