Удължава се до 30 юни срокът за ползване на 5% отстъпка при плащане на местни данъци в община Ветрино

Удължава се до 30 юни срокът за ползване на 5% отстъпка при плащане на местни данъци в община Ветрино

Жителите на oбщина Ветрино, които заплатят местните си данъци за цялата 2020 година до 30 юни, ще могат да ползват отстъпка от 5%. Удължаването на срока, в който хората могат да се възползват от преференцията, е във връзка с приетия на 23-ти март Закон за мерките и действията по време на извънредно положение, обявено с решение на Народното събрание. Това съобщи за Радио “Фокус” – Варна кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров.

Отстъпка от 5% се прави на лицата, предплатили до 30 юни данъка върху недвижимите имоти за цялата година, или данъка върху превозните средства за цялата година. Тъй като Законът не определя обстоятелствата за Такса битови отпадъци, поради това, че тя е предмет на Наредба на Общинския съвет, кметът се ангажира да предложи такава промяна. Така такса смет също ще може да се плаща с 30-процентна отстъпка до 30-ти юни.

Промяната ще се отнася за лицата предплатили до края на юни таксата си за битови отпадъци за цялата 2020 година.

Плащането на всички налози може да се извършва в брой на касата на отдел “Местни данъци и такси и НП” в Oбщина Ветрино и в кметствата по населени места. Друг начин за внасяне на сумите е чрез ПОС-терминал на касата на Общинска данъчна служба в Община Ветрино. Може да се плати още чрез пощенски запис, на касите за бързи плащания на сметки, по банков път в офисите на банката или банков превод по сметка на Общината.

Диана СТОЕВА

Подобни новини

Вашият коментар