5 неща, с които можем да освежим дома си без никакви усилия

5 неща, с които можем да освежим дома си без никакви усилия

Сега, когато се налага да прекарваме почти цялото си време вкъщи, със сигурност имаме повече време да обърнем внимание на дома си. С настъпването на новия сезон понякога ни се иска да пренаредим нещо, друго да изхвърлим, да добавим нещо интересно (все още можем да пазаруваме онлайн), а често промяната е въпрос на няколко малки детайла и няколко леки размествания.

Одеялото продължава да е необходимост, защото зимата не спира да ни изненадва. Така че не бързаме да прибираме онези меки и топли завивки, които, поставени небрежно върху дивана, могат да се превърнат и в декорация – особено ако са по-цветни или с някакви интересни детайли. Още повече че винаги избираме канапетата си в неутрални тонове, което позволява да се добавят подобни неща.

Това се отнася и за възглавниците. Онези малки или големи модели, които трупаме върху дивани, кушетки, столове, а често и върху спалните си. Те са прекрасен завършек за всяка мебел у дома. А ако старите са ни омръзнали, можем да си купим няколко нови калъфки и да ги преобразим за минути.

 

Големите или малки кошове от естествени материи като ратан и рафия, които са идеални за съхранение на одеяла или други вещи, също се открояват сред декорациите в интериора, защото добавят своята доза уют към него. Но ако не подхождат на цялостния стил на дома, кошовете могат да бъдат и от метал.

През пролетта се радваме на най-хубавите свежи цветя и сега е моментът да освежим дома си с букет от лалета, фрезии или люляк. А в ролята на вази понякога влизат неща като бутилки или малки бурканчета, които не искаме да изхвърляме. Могат да се комбинират няколко различни вази – и като стил, и като големина.

Често книгите и списанията също добавят своята доза шик към интериора, особено ако са от онези красиви албуми или модни биографии, които май повече използваме именно като декорация, отколкото да четем или разгръщаме.

 

Подобни новини

Вашият коментар