Местната власт и бизнесът в Девня стартират дарителска кампания в подкрепа на семействата изпаднали в нужда

Местната власт и бизнесът в Девня стартират дарителска кампания в подкрепа на семействата изпаднали в нужда

Кметът Свилен Шитов, заметник-кметът Донка Йорданова и секретарят на Община Девня Елка Драгулева ще дарят месечните си трудови възнаграждения за целите на кампанията. Заплатите си ще дарят и всички общински съветници с изключение на един.

Финансова подкрепа  за хуманитарната акция ще предоставят  и индустриалните гиганти – “Агрополихим”, “Девня цимент”, “Солвей соди”; фирма БКС и др.

“В момента кампанията е в процес на организация. Идеята е със събраните средства да закупим пакети с дълготрайни хранителни продукти, които ще раздадем на засегнатите от кризата семейства и граждани. Когато стиковаме нещата до последен детайл, ще съобщим повече подробности. Уверяваме Ви, че нито един гражданин в нужда няма да бъде пренебрегнат от помощта”, заявиха от местната власт.

Всеки, който иска да се включи в благотворителната кампания на Община Девня, може да преведе средства по следната дарителска сметка:

Дарителска сметка за набиране на средства в подкрепа на мерките срещу разпространяването на COVID-19

Община Девня дарителска сметка

ОБЩИНА ДЕВНЯ

BG28FINV91508417051723, BIC:FINVBGSF

445100 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната

445200 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина

Средствата могат да бъдат използвани в подкрепа на мерките срещу разпространяването на COVID-19 за закупуване на предпазни средства, апарати, консумативи, препарати и др.

Подобни новини

Вашият коментар