Модерен рибен пазар предстои да бъде изграден в Белослав с европейски средства

Модерен рибен пазар предстои да бъде изграден в Белослав с европейски средства

Модерен общински рибен пазар предстои да бъде изграден в град Белослав. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Общината. Обектът ще се реализира по проект с европейско финансиране. Облагородяването на обществената зона, която се намира край брега на езерото включва сектор за продажба на пресни и преработени риба и аквакултури и лед, както и търговия с риболовен инвентар.

Проектът се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е в размер на 380 137.28 лв. Бенефициент е Община Белослав, която е подала проектно предложение към МИРГ „Варна, Район Аспарухово – Белослав – Аксаково“, мярка 2.1.1. „Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“, съобщават от Общинския информационен център.

Комплексът от дейности по проекта включва създаването на зала с възможност за изложби на открито и закрито, два модулни магазина за аквакултури със санитарни помещения. Между тях ще бъде обособен площад със сергии за продажба. Мястото ще краси декоративен фонтан.

За парковата среда се предвиждат полуажурни прегради за обособяване на пространствата, пейки, кошчета, саксии с дребни дървесни видове. Ще бъдат изградени и паркоместа, две от които за хора с увреждания. Обособяването на места за велосипедисти също е заложено в проекта.

Диана СТОЕВА, агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар