Анализатори: Обществото естествено се консолидира около мерките на управляващите

Анализатори: Обществото естествено се консолидира около мерките на управляващите

Коронавирусът промени обществото, неговия начин на мислене, нагласите му, промениха се неговите стереотипи, виждаме една естествена консолидация около управлението и мерките, които се взимат и това е напълно естествено в една критична ситуация, заяви в “Още от деня” Росен Карадимов.

Въпросът е как тази промяна ще се отрази, след като бъде отменено извънредното положение и се върнем към нормалния начин на функциониране.

Напрежението, което се вижда и днес, между институции и между политически формации – то залага тенденции, които ще се развият след като кризата отмине, смята Карадимов.

Според политолога Димитър Ганев се открояват три неща, които е видял в изследването на “Тренд” – първото е консолидация около властта.

Той предупреди политиците, които се радват на рейтингите си в момента, че това е кризисен рейтинг и може да изглежда много различно след 5-6 месеца.

Второто нещо, което се откроява в проучването, са изключителните резултати от отговора на въпроса закъснели или навреме са били мерките у нас и в другите европейски държави – огромна част от запитаните са заявили, че у на са били навреме, а във всички други държави са закъснели.

Третото нещо, което отбеляза Ганев, е конспиративното мислене, вследствие на тази криза.

Този вирус сякаш възпали много силно конспирацията в държавата, обясни Димитър Ганев. Над 60% от запитаните в проучването посочват различни конспиративни теории.

Подобни новини

Вашият коментар