Започва раздаването на хранителни продукти в Девня

Започва раздаването на хранителни продукти в Девня

От вчера, 13 април, доброволчески отряд започна раздаването на пакети с хранителни продукти в Девня, съобщи кметът на Общината Свилен Шитов. Той изказа благодарност за съпричастността на бизнеса в Девня, който откликна на поканата да се присъедини към инициативата в точния момент. Благодарение на това всички домакинства ще получат пакети с 12 вида дълготрайни хранителни продукти. Община Девня ще осигури и по един козунак и 10 яйца за Великден на всяко семейство, уточни още Шитов.

Кампанията обхваща всички домакинства на територията на общината, включително и двете прилежащи села. В рамките на пет дни доброволците ще раздадат хранителните продукти на близо 3 500 души, посочи кметът на Девня.

“Редно е да се помогне на всички, не само на крайно нуждаещите се. Над 80 % от живеещите тук са засегнати – някои повече, други – по-малко. Важно е да помогнем. Най-вече предвид предстоящия светъл празник”, каза още Свилен Шитов.

Средствата са осигурени от дарения – на кмета, адмнистрацията и 12-те общинските съветници в Девня, които са дарили месечните си възнаграждания за месец март в подкрепа на каузата. Тя е подпомогната и от местния бизнес. “Важното е да се покаже, че всички сме единни”, подчерта кметът на Община Девня.

На профила си във „Фейсбук“ Свилен Шитов публикува списък на дарителите, който непрекъснато ще се актуализира, уточняват от пресслужбата на община Девня.

Подобни новини

Вашият коментар