Как да направим самоизолацията здравословна

Как да направим самоизолацията здравословна

Хиляди българи са по домовете си и работят от вкъщи по време на извънредното положение във връзка с коронавируса. Други пък са принудени да си седят вкъщи. Общото обаче е, че начинът ни на живот се промени, а с него се увеличиха и рисковете да забегнем към неособено здравословни избори, с които не само да качим и някой друг килограм, но и да навредим на здравето си, което е особено важно именно сега.Какво е важно да направим, за да избегнем качването на килограми и вредите за здравето ни? Вижте в канала „Кaк дa“ във vbox7:

Контрол на апетита

Трудно е да работим с хладилника до нас, но има две основната причина за по-големия апетит и това е недостатъчното количество на фибри в менюто ни. Експертите съветват да не поемаме по-малко от 20-30 гр фибри на ден. Те биха ни държали сити за повече време.

Установете свой собствен график

Когато знаем, че няма нужда да ставаме рано и няма нужда да лягаме рано, създаваме предпоставки за стрес на тялото. Наложете си режим, с който да бъдете стриктни дори у дома. Така ще имате достатъчно време за сън, както и за готвене.

Избягвайте да се храните пред компютъра, отделете време за обяд в чиния, за да може да виждате колко храна поемате и каква е тя. Оставяйте вилицата, докато дъвчите хапката. Вземете ги отново, чак когато сте преглътнали храната.

Вода и пак вода

Това все пак е най-здравословната и евтина напитка. Жизненоважна за тялото, тя ни освежава и по време на всички дейности, които вършим пред монитора на компютъра. Ако искате да я освежите, добавете лимон, краставица, плод или лист мента.

Бъдете активни у дома

Отделете време за физическа активност у дома. Има толкова много безплатни опции, които да следвате онлайн. Почистете дома си, подредете шкафовете, пробвайте градинарство. Всички тези активности ще ви държат далеч от мисълта за храна, а и ще ви поддържат във форма.

Планирайте

Предвид препоръките за ограничаване на излизанията, планирайте добре храната, която трябва да купите и сготвите. В края на краищата, ако не внасяте вредна храна у дома, няма да има какво да ви изкушава. Не допускайте безвремието да ви завладее, планирайте всичко.

 

Подобни новини

Вашият коментар