В специален клип ученици от ПГСС разказват за Деня на Европа 

В специален клип ученици от ПГСС разказват за Деня на Европа 

Професионалната гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ – гр. Суворово отбеляза 9 май. Директорката на гимназията инж. Марияна Великова съобщи, че вече са публикували познавателен клип, в който уеници от гимназията разказват повече за историята на днешния празник.

„От Деня на победата до Деня на Европа. На този ден отбелязваме окончателната капиталуцаия на нацистка Германия през Втората световна война. През 2008 година 9 май става Деня на Европа, но историята не забравя връзката поежду им. На 8 май 1945 година в 22:43 часа в Берлинското предградие Карлсхорст представители на германското главно командване подписват акта за безусловна капитулация пред силите на антихитлеристкага коалиция. Присъстват и представители на съюзните командвания.

Така завършва едно от най-чудовищните кръвопролития в историята на човечеството, продължило повече от 5 години и отнела живота на близо 60 млн. души“, заяви учителката от ПГСС Светла Веселинова.

От своя страна директорката на гимназията допълни и още нещо важно – тази учебна година завършват 26 ученици, 11 от които са приети в 3 университета в страната.

Повече за празника вижте във видеото.

 

Подобни новини

Вашият коментар