С близо 20% намаляха приходите на Община Суворово

С близо 20% намаляха приходите на Община Суворово

Заради Covid-19 приходите в общината намаляха с близо 20%

Сериозни фирми от страната и чужбина засега замразява инвестициите при нас

Въпреки трудностите, които изпитваме през последните месеци заради Covid-19, община Суворово няма да тегли заем от държавата. Оптимизирахме разходите за материали до минимума. Пари за заплати за администрацията има и хората тук трябва да работят спокойно. Засега бюджетът си остава със същите параметри и няма да се налага да го прекрояваме, но виждаме че в приходната част изоставаме с близо 20%, спрямо нащите очаквания за годината, което е разбираемо. Също така нека припомня, че по мое предложение и с решение на ОбС, направихме отстъпки за местния бизнес в тази пандемична обстановка, които ще са валидни до 30 юни т. г. Това също ще се отрази на приходите, които очаквахме да влязат в общинската хазна.

Няколко сериозни инвеститори от страната и чужбина вече замразиха реализицията на бъдещите си бизнес намерения на нашата територия. Други, с които наскоро водихме сериозни разговори през последните месеци, засега изчакват по-благоприятна обстановка. Всичко това щеше да развие постепенно икономиката на общината. Очаквахме да бъдат открити и доста нови работни места. Но драматичните реалности промениха намеренията ни.

Голамо финансово перо в нашата работа през тази година се оказа сметосъбирането и сметоизвозването. Наистина всичко бе почистено в общината, незаконни сметища, които стояха с години – изчезнаха, но и много пари бяха изразходвани за това. Именно това ни накара да закупим нови контейнери за строителни отпадъци и за прибиране почистената зелена растителност.

Коронавирусът доста промени както спортния, така и културния ни календар. Те също претърпяха същесвени промени. Виждате, всичко замря. Дори традиционният празник на Суворово – 1 май, беше отменен. Имахме предварителни разговори с кмета на Чорлу, Турция, да ни гостуват в празничните дни с тяхна делегация, но идеята пропадна.

Спортната дейност тук постепенно ще започне да се пробужда, но при изключителни мерки за сигуронст. Засега само младите футболисти ще се събират за тренировки.

Данаил Йорданов

 

Подобни новини

Вашият коментар