Възстановен е транспортът до всички населени места в община Провадия

Възстановен е транспортът до всички населени места в община Провадия

До всички населени места в община Провадия има транспорт, но не на пълен график, както беше преди извънредното положение. Това каза за радио Варна кметът на общината Жоро Илчев.

Има по два пъти на ден автобуси до всяко населено място, като най-много се пътува по линията Провадия-Варна, защото има много хора, които работят в областния град. Транспортът се осъществява при спазване на всички мерки за безопасност. Той ще бъде възобновен в пълния си обем след като се прецени каква е натовареността по съответните маршрути, тъй като все още голяма част от хората пътуват предимно с личните си коли, каза още кметът на Провадия.

98 души, предимно завърнали се от чужбина, са под карантина в цялата община. Има единични случаи на нарушители на карантината, но няма наложени глоби. Няма и хора с потвърден случай на зараза с коронавирус.

Почти всички заведения и търговски обекти на територията на град Провадия работят след като бе отменено извънредното положение. Заведенията са разположили маси на открито, а персоналът е с маски и ръкавици. Повечето заведения са осигурили и дезинфектанти по масите, за удобство  на клиентите.

БНР

Подобни новини

Вашият коментар