В Провадия арестуваха млада жена, нападнала с брадва полицаи

В Провадия арестуваха млада жена, нападнала с брадва полицаи

Досъдебно производство за нанесени телесни повреди ръководи Окръжната прокуратура във Варна по повод инцидент от 14 май късно вечерта, при който е пострадал от удари с брадва полицейски служител от районното управление на МВР в Провадия.

Производството се води по член 131, ал. 2 от НК, тъй като причиняването на телесните повреди е при изпълнение на службата на служителя. Срещу извършителите на дръзкия инцидент ще бъдат повдигнати и обвинения по член 270, ал. 1 от НК – за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си.

В 14 май в 22,20 часа в дежурната на РУ на МВР в Провадия бил получен сигнал за силна музика в западната част на града над общинската болница. На място бил изпратен автопатрул с двама полицейски служители. На адреса служителите установили мъж, който пие алкохол на улицата, където е изнесъл тонколони, от които гърми музика.

След отправено предупреждение музиката да бъде спряна заради късния час, мъжът отказва да стори това, както и да се легитимира с документи за самоличност, като започва да се държи агресивно спрямо служителите на реда. След предприетите действия той да бъде задържан, от къщата излиза млада жена, която нанася два удара с обратната страна на брадва по един от полицаите.

След това хора от съседна улична компания се нахвърлят с юмруци и твърд предмет върху ударения служител. Двама от участниците успели да избягат, но вече са задържани. Издирват се и други лица, които имат отношение към дръзкия инцидент с пострадал полицейски служител.

За да овладее ситуацията и агресията, колегата на ударения служител предприел респектиращи действия.

Задържани са Закона за МВР 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която е ударила с брадвата полицая. И двамата са криминално проявени.

Още снощи на мястото на инцидента са пристигнали окръжният прокурор Красимир Конов и дежурният прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които са ръководили действията по разследването на дръзкия инцидент.

Подобни новини

2 Comments

 1. Кристиян
  15.05.2020 at 12:11 Отговори

  Инцидентът става към 18:00ч. на 14-ти
  Пияни полицаи влизат в къщата на мъж, който си пие бирата и слуша музика малко по – силно. Казват му да спре музиката и да си даде личната карта за да му направят акт. Той отказва и това е причината да започнат до го бият. Жена му не издържа на жестокоста с която полицаите го удрят и уплашена за живота му удря единия полицай с брадва 2 пъти.
  Полицаите си тръгва със заканите, „Сега ще видите мангали долни какво ще стане с вас“.
  В 22:00 в махалата идват 10 патрулки е един микробус със маскирани полицаи, които първо хващат всички младежи които са на улицата подреждат ги във редица и ги пребиват от бой със палки. Сред младежите има деца на по 8 години. Понеже двойката се е укрила започва акция за намирането им. Акцията се състои в това полицаите да влизат наред в къщите в цялата махала без заповед и пребиват хората в къщите им. Като разпитват главно децата в къщата. Родителите са пребити пред погледа на децата им. Изнесени са на улицата дори и инвалиди и хора, които са били оперирани скоро и са неподвижни. И са бити на земята. Към 5 часа сутринта виновниците са хваната, но полицаите продължават да влизат в къщите и да бият невинни хора. Акцията продължава.

 2. Павлина
  15.05.2020 at 14:11 Отговори

  Браво на полицаите, че най-после реагираха на този непрестанен тормоз- силна музика, сватби, празненства, а хората са заставени да ги слушат. През лятото не можеш да отвориш прозорец, а за приспиване на дете да не говорим. Въобще законите и реда не се отнасят за тях. Не съм видяла нормален човек да си прави банкета там, където живеят други граждани. Хората, които живеят покрай линията непрекъснато сигнализират, но досега само можели да ги предупредят или помолят и всичко това със съгласието на кмета и общинските съветници- нали са техни избиратели. Дано новият кмет на Провадия да помисли и за нормалните граждани.

Вашият коментар