През семтември изработват технически проект за обход на Провадия. Кмета Илчев натиска за временен обход от сега

През семтември изработват технически проект за обход на Провадия. Кмета Илчев натиска за временен обход от сега

Време е добрите новини да започнат и за Провадия

През септември 2020г. се планира Агенция „Пътна инфраструктура” да обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за строителство на обходен път на гр. Провадия с дължина близо 5,3 км с извършване на пълни инжинерно – геоложки проучвания и изработване на Подробен устройствен план – Парцелен план. Към момента се подготвя документация за нея. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при участието си в днешния парламентарен контрол, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

Министърът посочи, че към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнител на строителството и строителния надзор ще може да се пристъпи при готов технически проект за строителство на обходния път и след осигуряване на средства за обезпечаване на дейностите.

Аврамова напомни, че проект за обходния път е изработен през 1984г. По трасето частично са изпълнени строителни дейности, които в началото на 90-те са прекратени заради липса на финансиране.

За възстановяване на строителството е необходимо възлагането на ново задание за проектиране предвид влезлите в сила редица нови наредби, свързани с проектирането на големи съоражения, проекти за управление на отпадъците и други, което налага „рестарт” на инвестиционния проект.

Време е добрите новини да започнат и за Провадия

Инж. Жоро Илчев пое управлението на Провадия и добрите новини не закъсняха.

Според наши източници веднага след изборите кмета инж. Жоро Илчев е провел поредица от разговори за спешното изграждане на околовръстният път на Провадия и е изпратил писма и документи, които са му били изискани.

Също така разбрахме, че кмета Илчев заедно с директора на АПИ Варна от началото на годината обмислят временнен заобиколен маршрут, който да изкара трафика на тежкотоварни камиони от града в най – скоро време до изграждането на околовръстния път.

Обсъждани били няколко маршрута, но към момента АПИ все още нямат решение. Кмета Илчев бил много настоятелен и се надявал скоро да излязат с такова предвид спешността на ситуацията.

Според източника ни скоро провадийци ги очакват добри новини свързани с комплексният праисторически обект Солницата и водопровода за минералната вода.

“ГЕРБ управляват Провадия и нещата започнаха да се случват. Още повече, че новия ни кмет идва от бизнеса. Явно е и разтропан и упорит. Надявам се, че скоро ще видим още нови неща в Провадия, които толкова дълго очаквахме. Виждам и от другите общини, че където са ГЕРБ им се случват нещата. Трябва да си е кмета от управляващата партия.“ – коментира гражданин радостен от днешната новина.

 

Подобни новини

Вашият коментар