Законните причини да продължите контакт с бившия

Законните причини да продължите контакт с бившия

Думите „край, всичко приключи“ може и да изглеждат крайни и категорични, но често съвсем не са такива. Много двойки приключват романса си, но не и комуникацията помежду си и то дори след като всеки продължи напред с друг партньор. Дали това обрича следващата им връзка или няма повод за тревога? Ето и някои логични причини да продължите да контактувате с ексгаджето си:

1. Привързаност

Чувствата не се контролират от копче, което можете просто да натиснете. А дори когато страстта я няма, остават уважението, приятелството, навикът… сериозни причини да продължава да ви е грижа за другия и да искате да сте осведомени как той се чувства и продължава живота си.

2. По-добре приятели, отколкото нищо

При раздяла невинаги и двете страни искат романсът да приключи. Ако все още имате чувства към бившия си, не е изненадващо, че сте готови да го запазите в живота си дори само като приятел. С времето може и да го преживеете, но това е нож с две остриета, защото така няма да можете напълно да затворите тази страница и да продължите напред.

3. Лесен, редовен секс

Напоследък е доста модерно бивши да продължат да се виждат за секс, докато не си намерят нова половинка. Напълно разбираемо е – ако има химия помежду ви, е много лесно да спите с бившия си, с когото познавате телата си и получавате желаното удоволствие и то без да има каквито и да било драматични усложнения.

4. Любопитство

Любопитството е поредната причина да продължавате да общувате с бившия. „Какво прави сега?“, „Има ли друга жена?“ – по-добре невинно да успокоите вътрешния си Шерлок като просто го попитате.

5. Отмъщение

Това не е особено градивно чувство, но ако се чувствате „съсипана“, „прецакана“ и „използвана“ след като той е сложил край на връзката ви, вероятно ще получите някакво малко удовлетворение като му наврете в очите колко сте красива, щастлива и как продължавате успешно напред с живота си. Това може да стане в обикновен разговор, някое селфи или уж мило съобщение за рождения му ден, в което му пожелавате да се „носи на крилете на любовта“ като вас и да изживее своята ваканция-мечта на Карибите, както правите вие в момента.

Автор на статията:
Tialoto.bg

Подобни новини

Вашият коментар