Мая Манолова ще каже дали ще прави партия в събота

Мая Манолова ще каже дали ще прави партия в събота

Време е на кабинета „Борисов 3“ да се готви за тръгване, защото мандатът е изчерпан морално и политически. Крайно време е управлението да спре да разхищава парите на хората.

Това заяви председателят на „Изправи се, България“ Мая Манолова преди планирания за 23 май „седящ протест“ на гражданската платформа. На него демонстрантите ще стоят на столове, които ще бъдат разположени на 1,5 м един от друг, за да се запази социална дистанция.

За „Лице в лице“ по бТВ Манолова заяви, че на хората им е омръзнало да бъдат зрители и да наблюдават от домовете си как управляващите плашат с хладилни камери и чували за трупове вследствие на пандемията от коронавируса.

„Ще попитаме къде са тези 4,5 млрд. лв., които обещаха на хората. От тях са достигнали 29 млн. лв. по мярката „60:40“ и 173 млн. лв. до микропредприятията“, коментира тя и продължи: „България е единствената европейска държава, която иска плащане от неработещи фирми и единствената, която обявява за успех това, че 3-4% от фирмите ще се възползват от икономическите мерки, при положение, че в Европа процентът е над 20“.

По думите ѝ в работата на кабинета няма прозрачност, контрол и отчет.

„Със сигурност Борисов ще избяга и този път с джипа си. Ние сме стигали там, където джипът му не стига. Хората са без работа, без перспектива, без доходи“, заяви Манолова.

Според нея държавните средства се разпределят в близките до властта кръгове. Като пример посочи „Булгартрансгаз“, която, по думите ѝ, е обявила поръчка за джипове за 100 хил. лв.

„Кредитите по 1500 лв. за гражданите, които бяха в неплатен отпуск, бяха натоварени с толкова бюрокрация и формалности, че реално нямаше човек, който да отговаря на критериите. Не бяха подкрепени домакинствата, хората с деца, самонаетите и самоосигуряващите се“, продължи тя.

Манолова заяви, че след каскадните фалити ще има каскадни протести и беше категорична, че хората ще си поискат парите, които премиерът Борисов твърди, че е дал.

Тя не смята, че в момента рейтингът на премиера е висок.

Бъдещ политически план?

„Ако ме питате дали ще участваме в избори, отговорът на този въпрос, заедно с икономическия план, ще дадем на протеста. Имаме амбициозен политически план и нашата цел е обикновените граждани да станат първа политическа сила и управлението да е в интерес на обикновените граждани“, уточни председателят на гражданската платформа.

Манолова също така подчерта, че е необходимо президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност, защото „лавинообразното нарастване на безработицата в един момент ще стане проблем и на националната сигурност“.

Манолова изтъкна, че неразбирателството между институциите не работи в интерес на българските граждани.

Подобни новини

Вашият коментар