Александър Сабанов: ВМРО иска да сложи край на “дълговото робство”

Александър Сабанов: ВМРО иска да сложи край на “дълговото робство”

“Целта на Закона за фалита на физически лица е да се сложи край на “дълговото робство” и на “вечните длъжници”. Хора, които нямат възможност да плащат, никога няма да покрият задълженията към кредиторите. Искаме да избегнем това. Хора, които над 3 месеца нямат възможност да плащат, да обявят физически фалит”.

Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в ефира на “Плюс-Минус” по Нова телевизия. Той обяви, че започват преговори с партиите, за да се “изгладят” максимално текстовете.

Сабанов коментира и предложения на патриотите за ваучери за българите, които бяха отхвърлени от две комисии. Днес се е обсъждало последното предложение по темата – да се дадат ваучери на хората от първа линия в борбата срещу коронавируса.

“Ние имаме подпис под законопроекта, който е съвместен – между ГЕРБ и ВМРО. Ние имахме предложение за 9% и то беше прието. Не се прие само предложението на Валери Симеонов за ваучери за почивка. ВМРО подкрепи своето предложение за 9% ДДС. Подкрепихме и предложението на Валери Симеонов, както и всички предложенията от коалиционното споразумение. Имаше предложения и от БСП, и от “Воля”, които не бяха подкрепени. Икономическите мерки, които се вземат, са направени като мярка, която да подпомогне даден сектор. Тъй като сектор туризъм носи 12-13% от БВП”, обясни депутатът. Промените в закона се правели пробно и ще важат до началото на 2021 г.

Относно предложението на финансовия министър Владислав Горанов да се вдигне ДДС за другите сектори, Сабанов заяви, че такъв вариант не се обсъжда и няма да се обсъжда никога. Депутатът от ВМРО е на мнение, че промените в закона, свързани с намаляването на ДДС, ще минат на второ четене.

“Не мисля, че при колегите от ГЕРБ има някакъв трус. След вчерашното изказване на Валери Симеонов днес се проведе Коалиционен съвет и проблемите се разрешиха с диалог, както винаги”, заяви Сабанов. Той е на мнение, че ВМРО винаги се е държало равно отдалечено и еднакво близко от всички. Партията винаги е работила в насока диалог и разбирателство.

“Нормално е да има различия, ние сме различни партии. Не е казано, че всички трябва да сме на едно мнение”, заяви Сабанов и увери, че работи изключително добре с Менда Стоянова.

Подобни новини

Вашият коментар