Александър Симов: Георги Гергов обещава власт на БСП, но не говори за победа на изборите

Александър Симов: Георги Гергов обещава власт на БСП, но не говори за победа на изборите

БСП-Пловдив живее в самозатворила се кофти реалност, заяви в ефира на БТВ депутатът и говорител на парламентарната група на БСП Александър Симов.

Александър Симов бе гост в предаването “Лице в лице” по повод острата декларация на червените в Пловдив срещу него. Повод за нея пък бе позиция на Симов срещу медийните акции на лидера на пловдивската червена организация Георги Гергов. Застанал съм с лицето си, открито, когато съм изразил тези позиции, заяви Симов в ефира на БТВ.

Колегите в Пловдив не са произвели декларация за ситуацията в града, изтъква червеният депутат.

Няма да защитавам лексиката си. Не съм ги обиждал, това беше автентична политическа критика, изтъква говорителят на червената парламентарна група.

Пловдивските социалисти му искат оставката, но Симов заяви, че няма да я подаде. И каза, че на заседание на парламентарната група лидерът Корнелия Нинова не е поискала той да се оттегли.

Нинова няма алтернатива като лидер в БСП, Георги Гергов обещава власт на БСП, но не говори за победа на изборите

“Смятам, че в момента Корнелия Нинова няма реална алтернатива за председателския пост. Твърдя, че има още много какво да предложи на партията. Да довърши и реформата, която е започнала,  процес, който най-накрая до бъде доведен до нужен край. БСП ще се намира в много по-различна кондиция след това”, заяви говорителят на ПГ “БСП за България” Александър Симов пред БТВ.

Социалистът коментира, че оставката му не е била поискана от парламентарната група, нито и от Корнелия Нинова. Симов изтъкна, че лидерът на левицата е мотивирал своето решение с това, че в БСП има свободна територия за обмяна на идеи и гледни точки, както и че всеки един член на партията има право да изразява свободно своите виждания и възгледи по различните теми.

“Г-н Гергов има пълното право да изразява свободно своето мнение. Критиката ми към него в случая е, че когато изразяваш симпатии към Бойко Борисов, в качеството си на областен председател на БСП-Пловдив, следва да си се допитал преди това до организациите и чак когато си бил подкрепен от колегите, да изразяваш подобни коментари. Да заявяваш, че БСП трябва да влезе в коалиция с ГЕРБ, при положение че на всички конгреси и партийни събрания се взима твърдото решение партията да следва линията на твърда опозиция, а ти да агитираш към обратното и към неспазване на официалната партийна линия и политика, е изключително неуместно”, заяви Александър Симов.

“Ние виждаме как всички мерки, обявявани тържествено на брифинг след брифинг, започват да гърмят една по една или да биват променяни непрестанно – нещо обявено вчера, днес вече е друго. От прословутата мярка “60/40″ са се възползвали малцина – от статистика излязла вчера, излиза, че от фирмите в България са се възползвали по-малко от 1% от тях. Защо нито един от българските граждани не получи реална помощ? Не заеми, а реална помощ, така че хората да могат да усетят, че има държава зад тях. Никой обаче от хората не усети, че има държава, която да може да им помогне в тази ситуация”, допълни говорителят на социалистите.

Подобни новини

Вашият коментар