Детските градини в община Долни Чифлик отварят врати на 1 юни

Детските градини в община Долни Чифлик отварят врати на 1 юни

Малчуганите от община Долни Чифлик се връщат обратно в забавачките на 1 юни. Това става ясно от съобщение, публикувано в официалната Фейсбук страница на общината.

Под ръководството на кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова се състоя съвещание, в което участваха директорите на ясли и детски градини от територията на общината. Беше решено до 22 май директорите и персоналът на детските заведения да направят проучване кои деца ще посещават отново съответното детско заведение.

Те са длъжни да уведомят родителите за допълнителните правила и противоепидемиологични мерки, които ще се взимат в градините.

До 29 май родителите трябва да подадат декларации за съгласие на децата им да се върнат в забавачките. Очаква се бланката да бъде качена всеки момент на сайта на Министерството на образованието и науката. Това означава, че работата на детските градини и яслите ще стартира реално навръх 1 юни – Деня на детето.

Всички родители, които имат въпроси около подновяването на дейността на градините, могат да ги задават на директорите на детските заведения, на чиито територии живеят децата им:

ДГ „Мечо Пух“ (гр. Долни чифлик) – Красимира Стефанова 0885/90-88-31.

ДГ „Щурче“ (с. Гроздьово) – Жана Иванова 0885/90-88-35;

ДГ „Щастливо детство“ (с. Старо Оряхово) – Антоанета Григорова 0885/71-01-50;

ДГ „Пламъче“ (с. Пчелник) – Калинка Атанасова 0887/64-64-20;

ДГ – Венелин – Елонка Орманова 0897/40-18-65.

Подобни новини

Вашият коментар