ИНЖ. ДЕЯН ИВАНОВ, КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛОСЛАВ НАГРАДИ НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА

ИНЖ. ДЕЯН ИВАНОВ, КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛОСЛАВ НАГРАДИ НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА

“В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост” бе връчена постоянно действащата награда “ Белослав” в сферата на образованието и културата.

В навечерието на 24 май, се проведе извънредна сесия на Общински съвет- Белослав, на която бе връчена постоянно-действащата награда “Белослав” в сферата на образованието и културата по повод Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Кметът на община Белослав инж. Деян Иванов поздрави всички отличени и им пожела все така с вдъхновение, постоянство и упоритост да съхраняват и работят за българската просвета и култура!
Предвид създалата се извънредна ситуация, положените усилия от всички педагогически специалисти и успешното реализиране на електронното обучение,Общински съвет-Белослав реши да дофинансира бюджетите на училищата и детските градини, като допълнителните средства да се изразходват за изплащане на допълнително материално стимулиране на педагогическия персонал в образователните институции по случай 24 май.

За особени заслуги в развитието на образованието в община Белослав бяха наградени Антоанета Игнатова Кънчева – ст. учител в ДГ “Щастливо детство” гр. Белослав, Петя Цветанова Йорданова – ст. учител в ДГ “Първи юни” гр. Белослав, Светла Димитрова Димитрова – ст. учител в ДГ “Дора Габе” с. Езерово, Виолета Петрова Петрова – ст. учител в начален етап в СУ “Св. св. Кирил и Методий ” гр. Белослав, Дарина Стаматова Христова – ст. учител в начален етап на ОУ “Св. Патриарх Евтимий” гр. Белослав, Ваня Стефанова Кисьова – ст. учител в прогимназиален етап в СУ “Св. св. Кирил и Методий ” гр. Белослав и Никола Йорданов Колев – ст. учител в прогимназиален етап в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” с. Езерово.

За особени заслуги в развитието на културата в община Белослав с наградата “Деятел на културата” бе удостоен Александър Мутафчийски – артист, солист и режисьор в Националния музикален театър “Стефан Македонски” гр. София.

С наградата “Ученик на годината” бе отличена Десислава Росенова Жекова – зрелостник в СУ „Св.св.Кирил и Методий” гр.Белослав за постигнат отличен успех.

Подобни новини

Вашият коментар