Нинова спира Проекта за пропрезидентска партия?! Румен Радев се оказва джентълмен, но БСП все още остава зад ДПС!

Нинова спира Проекта за пропрезидентска партия?! Румен Радев се оказва джентълмен, но БСП все още остава зад ДПС!

Президентът Румен Радев не само, че не е натискал съветниците си да стартират Проект на пропрезидентска партия, но ги е спирал, твърдят източници от “Позитано”20.

“Корнелия Нинова спря Проекта. Няколко месеци преди евроизборите той беше пред стартиране – програма, знакови политически фигури…”, продължава източникът.

Румен Радев се оказва джентълмен, БСП отиваше с много зад новата “Коалиция за Права и Свободи”, тъй като президентът беше рейтингов лидер.

(Пропрезидентски проект по време на мандат няма нищо общо с партийния проект на Георги Първанов излизане от институцията. )

Нинова убеждава президента да уволни “мотора на Проекта” – съветника си по национална сигурност Илиян Алипиев, близък до Делян Пеевски.

Екип на Алипиев извън президентството, опитни партийни строители, свързани с ДС и Сарая, са подготвили Проекта.

Корнелия Нинова надделява със съдействието на “руското лоби” в президентството и пропрезидентският проект не стартира.

Лидерката на БСП се отблагодари на “руското лоби” край президента, осигурявайки избираеми позиции в листата за евровота.

Въпреки явната, директна и противоконституционна подкрепа на Президента по време на изборната кампания за парламентарните избори през март 2021 г., ножицата се разтваря и БСП остава четвърта сила – след новата визия на ДПС и партията на Слави!

Целта е притискане и постигане на оставка на Корнелия Нинова след като БСП е останала с 30-35 депутати. Поемане на партията от Георги Гергов, който видимо одобрява политиката на ГЕРБ.

Договорката е затъжената БСП отново във властта и завръщане на червените олигарси в определени конкретно за тях корпоративно-икономически коридори.

Всичко обаче зависи от това колко депутати ще вкарат новата втора сила “Коалиция за Права и Свободи” и партията на Слави?

При разлика от много никой няма да се интересува от “вечните вътрешни, чак досаждащи пререкания в най- старата партия в България”! Никой не вярва на партия, в която всеки ден всеки иска оставка на лидера и`, който и да е той!

 

Подобни новини

Вашият коментар